Alla kan vi hjälpa till

Nästan 1 år har jag varit volontär i Heart2Heart  www.heart2heartshanghai.net . Det är en organisation som samlar in pengar på olika vis till barn som har ett medfött hjärtfel och behöver en hjärtoperation. Priset för denna operation är 25 000 RMB vilket är ofantligt mycket för en familj som kanske har några tusen RMB i månaden eller inte ens det. Farmor tar hand om barnet medans föräldrarna och farfar jobbar. 

Hela familjen mamma, pappa, farmor, farfar bor ofta på sjukhuset med barnet.  Varje dag mellan 14-15.30 är lekrummet öppet på det sjukhuset jag är volontär på. Heart to Heart Shanghai driver sin verksamhet på tre olika sjukhus i Shanghai, såväl på Puxisidan som i Pudong.
Man kan hjälpa till på flera olika sätt bl.a genom att sticka kläder till nallarna som sen säljs, ta emot och sortera donerade kläder, leksaker, sängkläder m.m.
Genom Heart to Heart Shanghai kan man även skänka pengar för att bidra till dessa operationer.



Lekrummet på det sjukhuset jag går till





Innan fanns det bara koftor till nallarna men så var det någons väninna i USA som gjorde en beskrivning till en klänning. Just nu säljs klänningsnallarna i massor. Jättekul, 100 nallar blir ett hjärtopererat barn. Som sen kan leva ett liv som alla andra friska barn.

Just nu håller jag på att översätta koft o klänningsmönsterna från engelska till svenska. Testade med Google översättning men den översättningen blev rena kinesiskan. 






  


Vitsippor i vårsolen

När vi var i Jönköping på syfestivalen fanns det vitsippor på några ställen där solen kommit åt


Våren kom när jag var borta

Under tiden jag var i Sverige och upplevde snö, minus 9, vårsol och starten på våren, anlände våren med full fart till Shanghai. Den hade börjat så smått när jag åkte men nu är det full blom överallt. Tempen är 15-20 grader dygnet runt utom i förra veckan. Då slog värmen nästan knock på oss i några dagar
.....28 visade termometern....det var svettigt, men nu är det mer normalt igen....



     





Utanför vår entre


RSS 2.0