Brrr......... Kallt o regn

Idag är ingen höjdare. Inget varmvatten. När jag steg upp låg det en lapp som sa
 -Jag fick duscha kallt idag. Vi har inget varmvatten. Jag ringer Neil.
Ok det var lika kallt för mig. Bäst att hålla sig hemma, vet aldrig när hjälpen kommer. Klockan 14 kommer Neil med hjälp. Stort fel, går inte fixa idag. Kommer imorgon e.m. Bara att hålla sig inne imorgon med.
Fast idag har det regnat och det är 15 grader ute, känns nästan som om det är lika kallt inne. En bra film och en filt i soffan var inte fel, blir nog samma imorgon i väntan på reparatören. 
Har precis lånat några filmer av Patrik, så det finns lite att välja på. Det blev Djävulen bär Prada. Helt OK, men jag har precis läst ut boken och det var inte mycket som stämde. Fast så är det för det mesta, när det görs film efter böcker.

Godisbutiken eller var det golf

Patrik och Jerry hade varit på kundbesök i Wuxi. På kvällen var vi bjudna på middag på en Indisk restaurang med en av deras leverantörer från Indien. Jättegod mat och trevligt sällskap, då han hade med sig sin fru och barn. På vägkanten utanför restaurangen hittade golfarna den minsta golfbutik jag sett. Var nog inte mer än 5 kvadratmeter


 image15



Det skulle tittas, kännas, provas och allt möjligt.


image16

Självklart kom det med lite hem..... hmmmm, jag är precis lika nyfiken i en tygaffär som Jerry sa.


Varför heter bloggen e2w?

Enkel förklaring förkortning av    east to west

Idag gratulerar vi mamma Barbro som fyller år  HURRA  HURRA  HURRA

Äntligen funkar internet uppkopplingen till min (Annelis) dator.  Den är sååååå låååångsam. Så nu börjar äventyret att skriva blogg. Vet inte hur man gör så det är bara att testa sig fram. Rebecca får va min supporter från Sver

Ja nu är vi äntligen framme i lägenheten, det har varit en lång resa som ändå gått fort. Den började faktiskt för ett halvår sedan, när vi tog beslutet att Jari skulle ta jobbet här och vi flytta hit. Det svåraste var att lämna barnen, men det är det väl alltid även om dom inte är små längre.


 Som Rebecca sa: I andra familjer är det barnen som lämnar föräldrarna och ger sig ut i världen, men i den här familjen är det tvärtom.


Många beslut om vad som ska sparas, slängas (det var otroligt skönt att göra sig av med mycket som sparas bara för det finns plats), säljas, skänkas bort. Allt det där som hittades längst in i garderoben som man inte hade en aning om. Jag tror vi tagit rätt beslut om ägodelarna men det märker väl vi först när vi börjar leta efter något vi inte längre har, eller vi hittar nått så man undrar   -Varför sparade vi det?
Ett stort TACK till alla som hjälp till inför flytten,  burit, städat, varit med på loppis m.m och som tog hand om det som blev kvar. Stora KRAMAR till alla


Första veckan här hade många kineser ledigt. Mån 1 okt var det Kinas nationaldag. Det var otroligt mycket folk i stan. Här bor ca 6 milj invånare annars, men Hangzhou är också en kinesisk turistort så det kom många hit på semester, men många åker också härifrån hem till sina familjer som bor på andra ställen i landet


Nu har vi varit här 4 veckor och tidsomställningen är fixad, den är +7 timmar när Sverige ställer om till vintertid i natt. Enligt vetenskapen tar det för kroppen 1 tim/dygn att ställa om. Det har varit 25-30 grader varmt de första 2 veckorna. Otroligt skönt, hemma i Sverige var det frostnätter samma vecka vi åkte hit. Brr....

Dagen efter vi kom hit skulle vi sätta på kaffe, gasspis hur gör man? Sätt på gasen på balkongen, tryck ned knappen och vrid till vänster, och då ska det bli en gnista som tänder gasen.... men ingenting hände.  OK inget kaffe abstinens i 5dgr = huvudvärk.

Till alla er som brygger ert kaffe, OK det hade vart smidigare, då hade vi fått kaffe.

Men har vi nu släpat med oss kaffekokare och kokkaffe över halva jordklotet så ska det va det.... Det finns kaffe att köpa ute, men det smakar inte riktigt som hemma, men färgen är likadan..... alltså svart.

Vår hyresvärd som ska fixa gas och annat som inte funkar ok har haft semester en vecka. När han skulle hem blev han fast på någon ö utanför Shanghai, alla färjorna var inställda pga tyfonen. . men nu är gasen fixad och som alltid smakar kaffet extra gott när man längtat!!!!!!!!!!!


För 2 veckor sedan var det tyfonvarning, det började lö kväll till mån kväll. Vi var i utkanten, det blåste och regnade, ja fast regnet var som att stå i duschen. Det gick inte att gå ut. På måndagen när Jari och Patrik skulle till jobbet kom dom bara en bit, sen vände dom och åkte hem, dom fick jobba hemifrån. Parallellt med vår gata rinner en å, där steg vattennivån med säkert 2 meter. Den svämmade över och rann ut på gatan som har en svacka, där var vattnet upp till knäna. Jag var inte ute och kollade men det var människor som gick, cyklade och även körde ner med bilarna i vattnet och en del bilar klarade sig igenom men några blev kvar i vattnet. Vi kollade på Hangzhou TV, dom visade bilder från stan där bilarna flöt på gatorna, människor fick hjälpas från hus som stod under vatten.



image12

Organiserad kaos i vägkorsningen där ån svämmat över. Körde trafiken åt hö så stod det vatten upp till knäna.


 Dagen efter var jag framme i centrum, otroligt nog syntes det inte mycket av översvämningarna när vattnet hade runnit undan. Efter regnet har temperaturen sjunkit några grader till 20-25.



Lite om Hangzhou och dess omgivning


Hangzhou ligger på 30* breddgraden. Där finner du också tex Kanarieöarna, Kairo, Kuwait, Shanghai och Houston. Vi bor i en lgh  på 12 vån i ett område med 4 höghus 17- 21 vån höga. Det tar 45 min att gå till centrum, väljer jag vä går jag via trafikerade gator. Väljer jag hö blir det en riktigt idyllisk sträcka utmed sjön West Lake. Med taxi tar det 15-25 min. Här bor det ca 6 milj. och i Shanghai ca 18 milj. Till Shanghai är det ca 18 mil, tåget är smidigast, tar 1 timme och 1 kvart, med bil tar det 3 timmar. Alltid mycket trafik och köer. Tittar du på kartan ser du att Kina och USA har ungefär samma storlek på sin landyta.  Precis som i Sverige är det årstidsväxlingar här, men det är varmare. I juli var det 43* ..........lite för varmt. På vintern kan det bli noll grader men runt 5 är vanligast, fast det är rått och kallt både inne och ute säger dom som bott här över vintern. Tur att det inte är kallt lika länge som hemma i Sverige. Värmesystemet är endast luft/luft. På sommaren används det som A/C och på vintern till uppvärmning

image2

Vårt hus på området. Vi bor på 12 vån till vänster.

image6

Utsikt från vår lgh mot innergård


image13

West lake 
på andra sidan berget bor vi. Vänder jag ryggen emot berget ser jag stadens centrum

image14

image17

Blomstatyer utanför köpcentrat 10 min från lgh


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0