Mahjong

Har precis börjat på nybörjarmahjong. Det är så helt underbart roligt, vi är ett gäng tjejer blandat nybörjare och några som har spelat ett tag. Vår lärare, Kerstin är jätteduktig och coachar oss hela tiden , det är sååå mycket att hålla reda på nu i början innan man kan det där självklara. Mycket frågor hela tiden . Men vi har så kul, ingen är så där superseriös än, men det kommer kanske. Vi börjar alltid med lite fika, innan det är dags att plocka upp spelet och försöka komma ihåg alla regler och vad allt heter och betyder som finns på brickorna.

Tiden går fort när man har roligt, så det var snart dags för lunch. En av tjejerna hade varit på en jättemysig liten restaurang inne i en gränd precis runt hörnet, så vi provade den.   

Efter lunchen tog vi oss till en möbelaffär som tillverkar precis det du vill ha. Visa en bild och dom gör det. Om man nu inte har en bild att visa, så hade dom ett showroom med en massa bord, stolar, lampor m.m. som exempel på vad dom gör. Vi var ganska trötta, så vi provsatt många stolar, kollade i deras kataloger och fick med oss lite info hem.

Nu var det dags att säga Tack och adjö, då kände vi kaffedoften som for förbi näsan..... 
-Jaa, sa alla. En kopp kaffe innan det var dags att gå hem. Vi att där i lugn och ro och bara njöt av kaffet, när Kerstin sa
- Är det en mus som kommer där?
Visst var det det. Det kilade runt hörnet och försvann in under en dörr. Efter en stund kom den ut igen och kilade vidare mot damernas, men det var nog en herre för han kilade vidare in dit. 


Shanghai Golden Grand Prix 2009

I går kväll var det friidrott på schemat. Vädret var underbart, 20-25 grader. Stadium ligger inte så långt från oss, så vi gick dit. Utanför dök den ena efter den andra på oss och ville sälja biljetter.
  -Nej tack, sa vi och gick vidare.
 Lite nyfikna var vi ändå, så nästa som dök på oss kollade vi på biljetterna som erbjöds, klart bättre än vi hade. Dom kostade 980:- st. Vi prutade så klart, så det blev en uppgradering för ett ringa pris, tyckte vi. Inga problem att komma in med dom biljetterna, vi hade dom förköpta biljetterna i reserv. Om ifall att. Jättebra platser på långsidan  nära banan vid sprintloppens start och mål.  Nu kom en kinesisk kille och satte sig ijämte. Han hade också köpt en biljett utanför. Frågade vad han hade betalat, -25:-, säger han. Oj, vi som tyckte vi hade gjort en bra affär. 

Många världstjärnor var här och tävlade. Alla väntade på Xiang Liu, häckstjärnan som inte tävlat, eller rättare sagt visat upp sig sen OS 2008. Han kom in på arenan när Isinbayeva skulle göra världsrekordbesök och samtidigt gick 100 m herrar. Det blev ett jubel när han kom. Han med flaggan viftade nästan armarna ur led


Applåder nu


Även om hon fick applåder, blev det inget värlsrekord

Åskådare




Isinbayeva


Blev inget värlsrekord i kväll. Men hon är klart bäst i alla fall. Började hoppa på 4.75 då alla andra hade rivit ut sig


Finnkampen

I helgen spelades det Finnkamp i golf. Uppstigning kl. 05.00. Det var avresa 06.00 från ett gemensamt ställe. Bussen körde som vanligt fel några gånger på väg till golfbanan. Kampen var hård, men till slut kunde Finland besegras. Segern firades rejält

Tygerna tvättade och strukna


Spännande att se resultatet, en del blev som förväntade. Nu är det en liten tävling om vem som först gör en kvilt av tygerna.


Tygfärgning

Idag var det dags att packa ned tyger, plastpåsar, gummihandskar och en rejäl plastlåda i min IKEAkasse. Ta tunnelbanan till centrum där Connie och jag fick skjuts med Joan till Vreni. Vreni hade blandat ihop alla färgerna när vi kom. En kopp kaffe  intogs innan vi började med detta spännande äventyr. 
 Vi var några nybörjare och några hade gjort det innan i sommar. Vi nybörjare startade med att bara färga tyget, men dom andra började måla och experimentera direkt. Klart vi andra blev intresserade av att testa.
Tyckte jag hade packat med mycket tyg, men insåg att det skulle inte räcka till allt jag ville testa, Som tur var hade Joan med sig några meter extra som jag fick ta av.



Connie gör solnedgång över Lake Michigan. I somras när hon var hemma åkte dom till sjön och tittade på solnedgången. Den är helt fantastisk, berättade hon. Dom satt och åt middag, när dom kom på att i kväll är det perfekt väder att uppleva den.

Ibland glömmer man att uppskatta det självklara man har



Jeanette blandar färg. Vreni och Joan studerar ett av experimenten



En av dom  blå färgningarna.

Efter en sista kopp kaffe med Vrenis fantastiska kakor, mmm så underbart goda Ja, vi fick receptet, packade vi ihop. Fredag eftermiddag in till stan är ingen höjdare, känns som halva Kina ska samma väg. Men med trevligt sällskap känns tiden kortare. Connie och jag tackade för skjutsen och sen tog vi tunnelbanan hem. Väl hemma var det dags att skölja tygerna många gånger innan dom skulle in i tvättmaskinen för en sista tvätt.

Tack

Tack Lovisa för studentkortet. Det kom idag.


Mässa


Vi har varit på mässa. Det var mycket att titta på. Tur man är miljöskadad sen födseln av metall i alla dess former som skruvmejslar, skiftnycklar, skruv, bult, slangklämmor m.m.  



Kataloghämtning och överlämning av visitkort




Ibland blir dom engelska namnen lite tokiga. Hur kan nån döpa ett motorsåg till Good luck?



Skyddshjälmar i alla dess färger och former



Iställer för stege kan jag rekommendera dom här benförlängarna

Riktig koll

Några vänner till oss berättade att en kväll kom det nån myndighetsperson hem till dom och kollade vilka som bodde i lägenheten. Ville se pass, hyreskontrakt och hade även med sig foton på alla i familjen.
I förra veckan hade vi samma besök. Halv tio bultar det på dörren, vi öppnar. Utanför står en kvinna med ID coh pratar en massa. Aha, tänker vi. Fram med pass och kontrakt, hon antecknar och pratar hela tiden.
Tackar och går. 
5 minuter senare bankar det igen på dörren. Vi förstår att hon har glömt något, Hon hittar inte sitt ID kort. Hon rotar i sin plastkasse, plockar upp det mesta. Där var det, längst ner. Hon skrattar, vi skrattar.
Tack o hej, än en gång.

Nattliga samtal

Igår var det en aning svårt att somna. Så när telefonen ringde 02.09 var jag inte så pigg. Svarar och hör en riktigt pigg röst som säger
- Hej, jag heter Sara och vill erbjuda dig 3 nr av Tara för endast 59:-
Jaha, säger jag..... En aning trött.
Sen pratar hon på en stund och jag tänker - Kan jag få 3 nr av Tara till Kina för det priset är det bra.
-Ja tack, säger jag.
Ger henne min adress, fick bokstavera gatan.
Sen blev det ännu mer problem, för min adress passade inte i hennes datamall.....
Sen blev det tack o gonatt igen.
5 minuter senare igen ringer det
-Hej, det är Sara igen. Vi kan tyvärr inte skicka tidningen till Kina.........
-Nähä


Blomstermarknad med fåglar

Här borta kan man hitta när man minst anar, en stor byggnad med blommor i alla former. Levande, konstgjorda, i krukor från pyttesmå till takhöga, snittblommor i alla dess naturliga eller onaturliga former. Ja, precis allt finns på ett sånt här ställe. Ofta finns det lite mer runtomkring, ibland en antikmarknad (nytillverkade antika kinesiska möbler) som är fina tycker vi.  Men här är åsikterna inte gemensamma alltid. Som tur är....PÅ denna blomstermarknaden som jag hittade på väg till något annat........så brukar det va. Det mesta hittas av en tillfällighet. Fanns det även fåglar av alla sorter.....det var ett ...liv
Det bästa var att den ligger nära oss



Golfhälsningar från en annan del av världen

Tack, tack, tack.   Vet en som gärna hade varit med golfgänget på plats.


Kultur och massage


Swedeladies har en hel del aktiviteteter som man kan delta i om man vill. En av dom är en bokklubb där vi läser olika böcker och träffas och pratar om dom. Boken måste ha någon anknytning till Kina, ibland är det någon riktigt lättläst som senaste, Kinaschack av Simon Lewis. Eller som den sista innan sommaren som var en riktig tegelsten om en kvinna som var tonåring när kulturrevolutionen startade. Intressant men vilket elände det var. Nu läser vi en biografi, Olgas historia av Stephanie Williams. Handlar om Stephanies mormor som växte upp i Kina mot ryska gränsen. 
 
På väg till tunnelbanan från cafeet där vi träffas köpte jag mig vatten och frukt, tittade upp och ser skylten massage. Visst var det en blindmassage när jag kollade närmare. Så här ser ingången ut. Överallt i centrum finns det byggnadsställningar, nu är det ett race inför Expo 2010 som startar 1 maj. Även på denna bakgatan ska det målas och göras fint.



Denna gången hamnade jag i den fönsterlösa skrubben utan ljus, men vad gör det. Han som masserade är ju blind.

Sport

Vätternrundan , Vasaloppet och Lidingöloppet

Ja allt detta tävlas det i här med, idag 5 september, är det dags för Vätternrundan. Fast här är det inte runt Vättern utan Fuxian sjön nära Kunming i Yunnan provinsen som ligger i södra delen. Ganska nära Vietnam och Myanmar. 175,5 km är det, fast det går ta en kortare variant också.

Det fanns mer att välja på som Lidingöloppet och även Vasaloppet

 


Grattis


Grattis Lisa på födelsedagen

Nu är även bilddagboken uppdaterad med lite sommarkort från Sverige och vår tripp till bl.a. Ste. Maxime och Monaco

Lite smakprov



Hela familjen samlad innan Rebecca åkte till Australien



Midsommarbad



Hickorygolf på Isaberg



Liseberg



Skånska vindkraftverk




Lördagsutflykt till Haining

Är med Kinaögon en liten håla mellan Shanghai och Hangzhou kan jämföras med Smålandsstenar, skillnaden är antal invånare. Här bor några fler, kanske miljonen. Annars ser det likadant ut. Tåget tog 50 min dit, vi kollade runt lite vid stationen. Målet var Leather City, ett köpcentra med 2 flervåningshus fyllda med skinn- och pälsvaror. Vi har båda varit där innan, men inte samtidigt och det var över ett år sen.



Vi visste inte var det låg, ingen adress hade vi. Lite småhungriga var vi, var hittar man nånstans att äta frukost om inte på ett bättre hotell. Vi stod ijämte en skylt där det stod, Royal Palace Hotell,  in i en taxi, ringer hotellet, lämnar telefonen till taxichauffören och hon kör oss dit. Det brukar alltid finnas nån som kan lite engelska på hotell så vi hoppas på tur. Kan sägas att vi hade mer än tur, hotellet låg sida vid sida med Leather City. Efter en god frukost vandrade vi över till Leather City




Mitt emellan affärsbyggnaderna fanns en park med lite träd, fontän och bänkar som vi vilade på en stund 




Jag kollade på skor i en affär, han som jobbade där tittade på mina fötter. Slog in 38 på miniräknaren. Han såg nog på mig att den storleken har jag inte,  han testade 39. Fick göra honom besviken ännu en gång med 40, så stooora skor hade dom inte.........inte i den affären i alla fall.





Dags att åka hem

Hösten är officiellt här

Idag 1 september är det höst i Kina eller som för Rebecca i Australien, där är vintern slut. Solen skiner, det är 25 grader och ganska skönt. Ingen klagan, inte.......
Vi nordbor som klär oss efter väder har fortfarande våra sommarkläder, varför ta på sig långärmat och långbyxor? Det är fortfarande varmt.......men, se, så resonerar inte befolkningen här. Är det höst, så är det........





I väntan på hissen, kan man titta åt höger och då ser man det här

RSS 2.0