Lokalgruppsmöte i Sprätthönsen

Till alla som inte vet, har Sprätthönsen även en lokalgrupp som består av Jenny och mig. Vi välkomnar gärna nya till denna grupp :)   Mikael o Jerry fick bege sig till jobben i måndags och då hade vi möte i 3 dagar. Här skulle sys vinst till Sprätthönsens utställning 8-10 augusti, utbytas idéer, tips, lära sig något nytt, pratas (brainstorming snarare), cyklas, visas mer Hangzhou m.m. Vi lyckades med allt detta, det var ett späckat schema, inga sovmornar och det blev sena kvällar.

Jenny lärde mig Quilt as you go, den kursen missade jag i höstas. Jag visade henne hur man syr på snöre, som är kul och går snabbt. Har inte hittat sånt där blått snöre här eller något liknande, men som tur var hade jag med mig lite hit. Har faktiskt inte sett snöre eller vanliga gummiband någonstans här, även om jag varit på dom mesta vanliga och ovanliga ställen, får väl ta en snörstump med mig o visa.

Vi cyklade mycket bl.a. till en Magnoliapark och beundrade blomningen, otroligt vackert, den vita var nästan överblommad, men den rosa var i full blom. Denna dag var det 25 grader, så då passade vi på att lapa lite sol, vi bleka nordbor. Här är det vithet som gäller annars, man använder paraply, utnyttjat skuggan, använder vithetskrämer o.dyl. Tänk så annorlunda vi är. Fast vi kanske skulle va likadana om det var 20-40 grader varmt från mitten av mars till oktober.

           

Påskfirande

med Jenny och Mikael från Shanghai. Mikael har skaffat kinesiskt körkort och bil så den skulle dom styra mot Hangzhou denna gången, bilen är även utrustad med gps, utan den blir det lätt villovägar. Det blev det denna gången ändå för gps ville inte riktigt va med. Dom kom till utkanten av Hangzhou och hitta vägen själv igenom stan är inte lätt. Tack o lov att det finns mobiltelefon. Efter ett samtal med Jerry, där han försöker beskriva vägen kör dom vidare. Jerry sätter sig i en taxi för att möta dom nånstans. Mikael o Jenny hamnar till slut hos en Wolksvagenhandlare, som pratar med Jerrys taxichaufför och till sist hittar dom varandra. Jerry får agera levande gps till vår lgh, men först fick dom en liten guidad rundtur i Hangzou. Det fick bli en snabb kaffe innan maten för alla var hungriga. Jenny hade vart på IKEA och handlat en del svensk mat som smakade gott tillsammans med det andra. Alla njöt.  Senare på kvällen var vi ute med skandinaviska gänget, finns några andra nationaliteter också. Vi kunde bidraga med ännu en Mikael, som är ett vanligt namn i detta gäng. Söndagen startade med brunch på resterna av påskmaten och sen var det sightsing runt West Lake.

                     

Tygmarknaden

Har gjort ett återbesök på tygmarknaden som vi råkade gå förbi i höstas när vi letade möbler. Fick adressen översatt till mig så jag kunde ta cykel. Var ute efter vadd och tyg till lappteknik. Tog en timme att ta sig dit och 2,5 att komma ut ur denna kollosala byggnad. 4 våningar med tyg av alla sorter, knappar, band, spännen, täcken, sängkläder o sömmerskor och skräddare. Hittade några tyg som är ok till lappteknik, men det var inga som passade mig. Fick med mig 4 m vadd därifrån så jag var ganska nöjd ändå.
 
Var tvungen att ta rundan om Carrefour, vi behövde Lurpack( danskt smörgåsmargarin) ett av få ställen som har importvaror. Skulle även ha tyskt grovt bröd. Hör då en röst    - Åhhh, müsli, det har jag längtat efter...... Det var 4 ölänningar som var på väg hem efter 6 mån på resande fot, förstår att hon längtade. Dom kom från Filipinerna, skulle stanna några dagar här sen till Beijing och Transibiriska järnvägen hem.


På väg till tygmarknaden

                   

Finns små åar på många ställen, där det fiskas. I väntan på grönt ljus.



                   

Om cykeln går sönder på vägen går det alltid att få hjälp, här var det mitt i en vägkorsning. 3 hjuliga cyklar som används som transportfordon finns det gott om.

Pannkakor o jordgubbssylt

Vi blev jättesugna på pannkakor när vi hade läst Mikael o Jennys blogg. Funkar att göra i ett kök med 2 plattor o ingen ugn. Ibland är det svårt att komma på vad som ska tillagas. Vi ville ha jordgubbssylt till, så det fick först tillagas av dom här otroligt goda.............

image58


Idag grattar vi pappa Kalle HURRA, HURRA, HURRA   och jag tackar för alla grattis jag fått

Kaviar, makrill och en ost

fick vi av Björn och Joel Falk....TACK,TACK, TACK.......det längtas efter vissa saker som inte finns här. Jag lyckades hitta ett riktigt gott bröd till detta också.



Förra fredan var jag hos Jenny i Shanghai. Vi startade med grötfrukost, kaffe och mycket prat. Tittade, kände, pratade tyg.......sen skulle hon visa mig hur tunnelbanan funkar, tänk vad enkelt det blir när man vet hur man ska göra. Vi åkte till ett shoppingcentra och skulle försöka hitta en vårjacka till mig. Vi hittade en efter en del letande på H&M.  Efter lunch skulle hon träffa ett gäng svenska tjejer och jag gick en runda till copymarket. Sen blev det tunnelbanan till järnvägsstationen i värsta rusningstrafik. Har aldrig åkt så trångt, men vi är olika, några stod och läste tidningen, som blev skrynkligare o skrynkligare efter varje stop. Mer o mer som steg på.

150 dagar


kvar till OS läste jag på en sån där apparat som räknar ner idag.  8/8 2008 och troligen kl 8 på kvällen är invigningen, 8 är ett lyckotal här. 

         

                                   
Idag har jag varit och klippt mig, är lite feg när det gäller det. Mitt hår lever sitt eget lilla liv, ibland är självfall inget bra å ha. Men jag hade Eugenie med mig, och vi var hos hennes frissa. Här verkar alla frissor va unga killar. Det är bra att ha gott om tid, för det tar det. Ingen tidsbokning, utan det är bara att gå in. Först är det shamponering i stolen, speciell personal till detta, dom tar lite shampo i håret och sen sprutas det i lite vatten, arbetar upp ett lödder och masserar hela hårbottnen. Sen sköljs shampot ur, tillbaka till stolen och nu är det dags för massage av nacke,rygg och armar......underbart skönt........detta tog 1 timme. Nu fick jag vänta på frisören som enligt Eugenie är bra. Han gjorde en superklippning. Jag är helnöjd.
  


Canal Museum

Ännu en varm dag 17 grader kl. 9.00 och varmare blir det

Har varit på ännu ett kulturellt ställe, den här gången tillsammans med min granne Eugenie(holländska), Alice(fransyska) vi har träffats flera gånger innan. Den här gången var även Stephania(italienska), Sue(amerikanska)och Sues 3 barn med. Sues minsta barn, en flicka Sophie är adopterad från Kina, så familjen bestämde sig för att tillbringa ett år här för att se hur det är.

Grand Canal är världens längsta handgrävda kanal, går mellan Hangzhou- Beijing. Påbörjades för 2000 år sen, delar av den är fortfarande i bruk. Från Hangzhou kan man åka båt på kanalen till Suzhou, Kinas Venedig. Det kör fullt med pråmar här, bla med kol. Här var det full plum blossom.

                  


Bron över kanalen var full med försäljning, bla kunde man köpa söta popcorn( här användes inte salt) , jade och mycket annat. När vi gått över bron satt det en man där och vevade runt en gjutjärnstunna över glödande kol, det här var spännande, även för Sues stora pojkar Jack o Peter som är 11, 12 år. Hitills hade dom tyckt att museumet var tråkigt, all info var på kinesiska. När mannen vevat färdigt, öppnade han tunnan i en säck, det blev en rejäl smäll, ut kom popcorn. Häftigt tyckte alla, så vi tittade en gång till från början. Han gjorde också rispuffar av ris.

image55
image56


Volleyboll

Min sadel är en mjuk o rejäl, Jerrys en sån där hård, smal. Så efter cykelturen igår var den kroppdelen som är närmast sadeln lite mör för min del, Jerrys var ännu värre. Men nu är det problemet löst. Gelesadel. 

 Helgen avslutades med att titta på damvolleyboll. Kina-Cuba spelade. Kina vann.

         


Till höger om den stora fotbollsstadion ligger inomhushallen där vi så volleybollen. Till höger precis i kanten kan ni se ett av husen på området där vi bor.

Ett av Kinas snabbaste färdmedel

har vi skaffat oss idag. Ibland går det snabbare än bil, för det finns så många bilar så det är alltid kö. Klart vi måste ha cyklar, vi bor i Kina, ett land där cykeln använts till allt. I väg och köpte varsin, sen cyklade vi hem.



Idag har det varit superväder, ca 20 grader. Jerry var o tränade några timmar på drivingrangen, först var det tänkt att han skulle jobba, men idag var vår internet uppkoppling långsam igen.  Jag hade tänkt gå dit. Men insåg att jag behövde ta bussen halvvägs, för att hinna dit, när den kom var den så full, så för att chaffisen skulle kunna stänga dörren fick jag dra in magen.

Jerrys, OBS detta var ingen byggsats

                  


Annelis fula kärringcykel (tyckte Jerry). Passar perfekt, jag är väl en.......


 


RSS 2.0