Luciafirande

Jerry skulle på leverantörsbesök på Penang i Malaysia några dagar och då passade jag på att följa med till värmen och lämna det ruggiga Hangzhou. Tisdag lunch flög vi till Kuala Lumpur i Malaysia, en resa som tar 5 tim. Där blev det en övernattning på flygplatshotellet, fanns inga flyg samma dag utan vänta tills nästa morgon. Flyg vidare till ön Penang som ligger upp mot den Thailändska gränsen. Jerry blev hämtad på flygplatsen av sin leverantör och jag satte mig i en taxi för att åka till hotellet. Det var som att förflyttas 35 år tillbaka i tiden. Taxin var en gammal Mercedes 200, mycket välvårdad och ingen vidare stötdämpning. Jag gungade i baksätet i en timma för det tog resan. Här är det vä trafik, så det kändes lite konstigt att åka på fel sida. Framme vid hotellet blev det snabbt in med packningen och ut och njuta av värmen 30 grader och solen.  På kvällen när Jerry kom tillbaka gick vi en runda på nattmarknaden som låg utmed gatan. Vi passerade förbi ett matställe med många olika sorters mat att välja på malaysisk, kinesisk, indisk, japanskt, pizza m.m. Jag beställde nudlar, kyckling, grönsaker för 3,5 RM ungefär 7 kr. Jerry åt japanskt. Här kan man äta gott för lite pengar. Denna Luciadag blev det inte glögg och pepparkakor, den glöggen vi inte fick, drack Gunilla med familj åt oss. Vi tar glöggen när vi kommer hem.


                   


image18



 Nästa dag tog jag bussen in till George Town som är största stan på Penang. Malaysia firar i år, 50 år som självständig stat, var tidigare en koloni till England därför vä trafik och många engelska namn. Det var bilar, mc, taxi och cykeltaxis överallt. Gällde att passa sig när man skulle gå över gatan, är inte van vid alla mc som kommer så fort, i Kina är det nästan bara mopeder och elcyklar. Var inne på ett köpcentrum och frossade i skobutiker (är mycket svag för skor) som sålde sandaler. Köpte några till våren. Här fanns stl 40 som inte finns i Kina. Gick vidare och av en händelse hittade jag en liten affär som sålde batiktyger, helt underbara till lappteknik. Genomfärgad och inte så starka, klara färger som i Balibatiken. Nu har jag några meter att sy av. Kanske ett picknicktäcke till Rebecca.
 
                       
                  George Town                     Syverkstad

Fredag skulle vi tillbaka till Kuala Lumpur, Jerry blev skjutsad direkt till flygplatsen. Jag tog återigen bussen in till George Town, hade lite pengar över till lite mer batiktyg. Låter inte klokt, men ni som vet vad det handlar om förstår precis......åkte sedan vidare till ett annat köpcentra där jag sedan blev upplockad av Jerry och hans skjuts. Vi tog flyget tillbaka till Kuala Lumpur, checkade in på flygplatshotellet igen för natten. Fanns inga rökfria rum, så vi fick ta ett som inte var rökfritt, det luktade fruktansvärt.  Efter att ha varit i Kina i snart 3 månader, där det rökas överallt, även där det inte går att röka, känner man det inte lika väl längre. Kändes som vi rökade hela natten. Upp tidigt till incheckningen. Alla som flyger med Malaysia Airlines checkar in på samma ställe, vi hamnar i en lång kö med alla andra som ska checka in. Efter en halvtimme säger Jerry -Det här går aldrig. Vi kommer att missa flyget.  Då hör han att dom säger att nu är gaten stängd. Det är första gången han missar ett flyg. Dom sa att dom meddelat detta via högtalarna 5 gånger, inte en chans sa vi båda. Det visade sig att det var fler än vi som missat detta flyg, Jerry hade en teori om överbokat flyg ........ Nåväl de bokade om oss tills nästa dag.


Kuala Lumpur = KL

Hann vi med lite snabbt första kvällen och även sista som inte var meningen från början, det blev några timmar över mellan flygen. Det var tvunget att se Petronas Twin Tower, en tvillingskyskrapa. För stunden världens högsta byggnad, men dom håller på att bygga en skyskrapa i Shanghai som ska bli högre. Dom första våningarna var köpcentra, så där strosade vi runt en stund. Man kan åka upp till 41 vån till SkyBridge som förbinder dom båda tornen. 1640 st gratisbiljetter fanns det varje dag, när vi kom dit var dom slut, tyvärr. Höga höjder som är stadiga tycker jag är ok, värre med stegar, hängbroar och sånt där annat som knappt sitter fast. Frågade om Jerry skulle med? - Mig lurar du inte upp en gång till, jag stannar på marken
 
         


Jag ska berätta om linbanan vi åkte veckan innan i Hangzhou senare.....tur ni inte va med....Nära döden upplevelse kallade Jerry färden.............


Äntligen kom dom

Ja, våra soffor som vi väntat på i 6 veckors. Helt underbara att sitta i, ligga i och självklart slumra i. Finns vissa i vår släkt ( inga namn, men du vet vem vi menar) som brukar ta sig en tupplur i soffan, vi är precis likadana. Är det bra eller mindre bra gener??????   måste erkänna att jag har inga problem med sömnen, är jag trött kan jag sova var som helst.

Så här kan det låta när vi tittar på CSI Las Vegas
 -Sover du?
-Nää, jag bara blundar, hör precis allt som dom säger !!!!!

Först skulle vi bli av med den gamla soffan och fåtöljerna (obekväma, gick knappt att sitta i) och soffbordet som tillhör hyresvärden. Onsdag morgon kom Neil (vår mäklare) för att hjälpa till med att bli av med soffan och fåtöljerna som skulle hämtas av flyttfirman. Först kommer 4 män och lyfter soffan som är 3 meter lång, 1 meter hög och bred, bär den till dörren, sätter ner den och kommer på att den inte går igenom dörren. Lyfter tillbaka den. Försvinner, kommer tillbaka efter en halvtimme med 2 skruvmejslar, då är dom plötsligt 6 stycken. Efter ett tag fattar jag att en av våra grannar är här med. Nu börjar det skruvas, 2 skruvar och vi andra 8 tittar på. Glömde att det var med 2 från kontoret som skulle kolla så det inte blev några skador i huset. Allt som allt är vi 10 pers för att flytta 1 soffa och 2 fåtöljer. Efter 1,5 timme är dom klara. Innan dom får in det sista i hissen,ser jag en fågel som flyger runt i trapphuset. Ser ut som en skata, stackars fågel tänker jag , tror att den har flugit in genom fönstret som alltid är öppet. Fågeln flyger runt och sen skiter den på Neil och försvinner in i grannens lgh. Neil berättar att fågeln är grannens husdjur !!!!!!!!!!!!   Allt gick inte ta i hissen utan en del av soffan fick dom bära ned genom trapphuset. Det är 13 våningar till garaget.

Idag kom vårt matbord, skulle egentligen kommit igår, men nu är det här.  Vårt soffbord med granitskiva i Sverige gillade vi, och här hittade vi ett matbord med sån skiva. Så självklart blev det ett sånt. Det var tungt, det behövdes 4 pers att lyfta på skivan. När allt var klart var det fullt med frigolitstoft i rummet och trapphuset.  Städerskan stod och väntade på att allt skulle bli klart, så hon kunde börja städa i trapphuset. Hon började sopa med en sopborste, både inne hos mig i hallen och i trapphuset. Jag tog fram dammsugaren och dammsög upp allt, hon protesterade när jag kom ut i trapphuset och hjälpte till. Är nog ingen som brukar göra det.

       

Här har ni sofforna, matbordet och mattan. Nackstöden på sofforna kan reglera, om man vill ha dom uppe eller nere.  Stolar till bordet och soffbord är beställda och levereras om någon vecka. Det blir att ståäta ett tag.


RSS 2.0