Torsdagar

Jag gillar alla torsdagar. Det är då Shanghaiquilters träffas mellan 11-15. Ännu en gång var det dags att bege sig till Pudongsidan, till Kerry, det är på andra sidan floden. Den här gången var det inte så långt ut i förorten, så det gick att ta tunnelbanan dit. Sen blev det en svettig promenad på en halvtimme. För även idag strålade solen och tempen låg på 30.  

Nu är dom flesta tillbaka oxå, skolorna började i veckan. Det fanns mycket att prata om. Har varit en del tråkiga besked på sistone. Många av kvinnorna från USA kommer att flytta tillbaka dit under hösten. Antingen avslutas kontrakten i förtid eller så blir dom inte förlängda. Som tur är kommer det alltid några nya, senast från Australien och Brasilien. 

Connie och jag tog följe en bit, jag skulle ta färjan över till andra sidan. Det var jag och säkert 40 till med vespor och cyklar som skulle med. Färjan korsade floden genom att kryssa mellan alla pråmarna som kom i en strid ström hela tiden. Ingen kollision som tur var.



Gick sen vidare till ett nytt område som kallas Cool Docks, precis vid flodkanten. Där finns en massa restauranger, små affärer och ganska mysigt. 







Uppe i vänstra hörnet syns SWFC, världens högsta utsiktsplats. Där har man en fantastisk utsikt över Shanghai

 

Svettigt värre

Helgen har gått fort, alldeles för fort. Men det är väl så det brukar va....

Jerry och 3 danska kompisar, Morten, Michael samt Sören spelade golf i lördags. Trots värmen. Lördagen lovade 35 grader och sol och med solen blir det några grader till.....puuhh.... Enligt uppgift så skulle känslan vara runt 50 grader.

För att undvika den värsta hettan mitt på dan, åkte dom hemifrån kl. 5.

Nu tar det en stund till golfbanan, så framåt 6,30 tiden var dom där. Efter en stund spelande, åkte paraplyerna fram för att skugga. Vätskeintaget var konstant, behövdes, nästan dunstade på vägen ner i strupen.

Vid 3 tiden kom en sliten och trötte man hem, ganska slut, kan man säga.

Blev en powernap, så var han människa igen. Nästan i alla fall........

Själv skulle jag och Michaels fru Kugu äta lunch medans pojkarna roade sig. Vi har inte setts sen i slutet på maj, så det finns mycket att prata om. Men med detta väder som har varit i veckan, värmen och åskan mådde hon inte alls bra. Har nog ingen gjort, men hon ska ha barn om en månad, så hon var hemma och vilade.

Vad skulle jag hitta på nu då? när planerna ändrades i sista minuten. Vad är det som jag inte hunnit med än, som jag fått tips om?


Kom på att i andra änden av stan finns en marknad som jag fått vägbeskrivning till i våras. Ibland går det hur lätt som helst att hitta efter dom, så varför inte denna gången.


Ta tunnelbanan till Baoshan Lu

Exit 1

Rakt fram

Följ vägen tills den ser ut att ta slut

Svag högersväng

Rakt fram

Över nästa stora korsning

Marknad till hö


Sagt och gjort, men inte hittade jag nån marknad. Fast jag hittade en annan marknad med högtalare, kopiatorer, mobiltelefoner, verktyg. Inte lika rolig men jag köpte mig lite olika varianter av tänger, alltid bra att ha..........


Återvinning

Här finns inga återvinningcentraler som vi är vana vid i Sverige. Här slängs allt i soppåsen och sen sorteras det påse för påse. Kan bli en riktig blöt sörja, om man inte gör som vi. Sorterar innan vi lägger allt i tunnan. Sen är det privatpersoner som köper eller samlar in det som återvinns. I vårt gathörn är det bl.a. frigolit och elektriska apparater. På väg till posten en dag var det en man som drog ett kylskåp i ett rep tvärs över korsningen han var tvungen att stanna mitt i för det blev grönt i den filen han skulle korsa.



I väntan på rött så han kan fortsätta

Varmt, Åska och Regn

Den här veckan har varit varm, ca 35 grader varje dag.......... Tack o lov skiner inte solen hela tiden. I köket är det fuktigt och 28 grader. Brödet möglar från ena dan till den andra om det inte ligger i kylskåpet. Veckan har bjudit på åska som nästan mörklägger stan och sen har det varit någon timmas störtregn varje dag. Värmen, åskan och regnet gör att det blir ännu högre luftfuktighet än innan. Kan man kalla det blöt luft ??????


Retur till avsändaren

Jerry fick ett samtal från posten, som ville han skulle komma dit. Paketet han skickat till Rebecca i Australien en vecka tidigare hade kommit tillbaka från tullen.
Han undrade vad problemet var? Men det enda han fick höra var
- Du måste gå till posten
Vi traskade iväg dit o där skulle vi skriva en ny adresslapp till paketet
-Varför det, undrade vi?
Eftersom deras engelska på postkontoret är begränsad, ringde dom upp nån som vi fick prata med.
Samma sak igen
-Ni måste skriva en ny adresslapp
-Varför, sa vi
Nu fick vi en förklaring som låter helt otrolig........men inte i Kina.....
Nån hade stoppat Rebeccas paket och nån annans paket tillsammans i en låda, klart att tullen inte godkänner det.
Så det var bara att skriva en ny adresslapp och skicka iväg det igen.

Korta versionen av sommaren

Mycket att göra, vila, umgås med familj o vänner, sol o värme i alla fall till viss del.
Kräftskiva innan Jerry åkte tillbaka, med klanen Hultquist. Till er Hultquistare som inte kunde denna gången, vi hade kul med kubb, nubbe, kräftor m.m.







Sommarhälsingar från oss alla
 

Hemma igen

Back in town......

Trodde det skulle va lite varmare, bara 29 grader nu. En hel del regn. Ingen sol, molnen ligger lågt. Luftfuktigheten ligger på topp, känns som att befinna sig i en bastu ute. Gör inget att solen inte visar sig, hade bara varit varmare då.

Tiden går fort, sommaren i Sverige försvann fortare än vi hade tänkt oss. Är nog så för alla. Vi hann med mycket, flytt även denna gång. Rebecca åkte till Australien som au-pair och Sebbe flyttade till sin nya lägenhet. Träffat många vänner, men vi hann inte med alla. En semestertur i Europa, vi passade på den veckan det regnade i Sverige.

 Tapetsering i Sebbes lgh, han hade aldrig gjort det innan. Men som den nogranne elektriker han är så var det ingen match för honom. När allt går som på räls strular jag till det. Jag skar 2 av dom våderna som skulle mönsterpassas för korta, men som tur var så passade dom mot slutet. När vi satte upp sista våden och kollade hur det blev, hade vi satt den upponer.......vi tittade på varandra o skrattade.........kollade en gång till och det var riktigt snyggt...........så det fick bli så.......




Vi är nog ensamma om den här designen. Nu var klockan 23.30 och allt var färdigt.....puuuh......säger jag som gjorde fel

RSS 2.0