Aye för en dag

Tog mig en runda till Shanghai igår, hade lite att fixa. Skickade ett SMS till Jenny
- Är du hemma
-Ja, jag syr. Kaffe?
-Ja, tack
Har hälsat på innan, så jag hittade faktiskt ända fram till ytterdörren på huset och till hissen. Hit men inte längre. Hissen funkar endast med nyckelkort. Efter avhämtning var det tygtittande, en massa nya snygga tyger inköpta på den lilla tygmarknaden, påskbonader höll på att sys, fika med hembakta mockarutor och självklart prat.  Medan vi pratade så fick även jag lite arbete. Veckan innan hade det tillverkats några dussin hönor till riset, som fortfarande saknade ögon. Nu ser alla.

Skulle med tåget vid 7, så det var lugnt. Men vad händer, alldeles för trevligt och det var ännu mer tygtittande och ännu mer prat och rätt som det är inser jag att jag inte kommer hinna till 7 tåget. Men som tur är går det ett vid 8. Så det blev hej o tack och ännu lite till prat vid dörren.
Då säger Jenny
- Du skulle kunna sova över och hänga med på Swedeladies fika i morrn f.m
Sagt och gjort, så blev det.

Efter en hel dags syende, blir det lite bös hit och dit. Medan Jenny plockade iordning bland sina grejer, dammsög jag. Sen gick hon till gymmet och tränade, när hon kom tillbaka stod gröten på bordet. Till detta avnjöt vi också mitt hembakta bröd. Sen var det dags för sängen, eller i mitt fall soffan. Kan rekommenderas, den var skön. Det hade varit ännu bättre om jag orkat stiga upp och stänga av värmefläkten i taket. Den startade och stoppade några gånger i timmen.


Paraplyparad

I går eftermiddag drog regnet in, hoppas prognosen inte stämmer. För då ska det hålla på i dom kommande 10 dagarna. När jag väntade på bussen vid West Lake idag, kom det en turistparaplykaravan med människor, först gick guiden med visselpipa och blåste och alla följde efter. Dom andra som också väntade på bussen tyckte också det såg kul ut

 
Här syns 1 fjärdedel

Flyga drake

Är inget för småpojkar, man ser äldre herrar som självklart är proffset i detta sammanhang





Här är det riktiga proffset, solglasögon, keps som skuggar, sele och snurra med många, många meter lina

Utsmyckningar

Vi åkte under ett 20 tal broar, varje bro hade olika utsmyckningar. Draken och lejon är dom populäraste





Xiaohe Street

Enligt väderleksprognosen var gårdagen den enda dagen med sol dom kommande 10 dagarna. Sen är det regn som gäller. Tog mig en utflykt till ett område med gamla hus i norra delen av stan som har restaurerats sista åren. Läste om det i tidningen att det skulle va sevärt. Före renoveringen var det riktigt dåliga hus, smutsigt och inte människovärdigt. Folket som bodde här, har tillfälligt fått flytta nån annanstans. Nu var det nymålad, fräscht och folktomt. Kändes väldigt konstigt att gå runt bland husen, det var tomma, låsta hus och bara jag där.  En för tillfället öde plats, som säkert blir jättefin när människorna flyttar tillbaka

  

Tog mig sen vidare till hållplatsen för vattenbussen, som tog mig in till centrum. Resan tog knappt en timme. Satt tillsammans med en mamma och hennes 2 barn. Barnen hette Steven och Anna (deras engelska namn). Steven kunde en del engelska, så han frågade en massa och vi pratade så gott det gick med varandra.



Här hoppade jag av, vid Wulin Square

Inte alltid så lätt

För 2 dagar sen kom det en lapp under dörren. Det enda vi fattade var datum och tid. Ibland går det räkna ut vad den kan innehålla tex fönsterputsning, vid längre ledigheter info om lås dörrarna, stäng fönstren och liknande. 




Den här gången blev det verkligen en aha upplevelse.................ingen så positiv måste jag erkänna..............

När jag skulle diska på fm, vrider på kranen, kommer inget vatten ????    Dåååå fattar jag


Titta gärna in i vår bilddagbok

Som vanligt tar vi en otroligt massa foton av det vi upplever i denna delen av världen. Från resor vi gjort och från vardagen som utspelar sig ganska annorlunda mot Sverige. Vi önskar vi kunde lägga ut fler av dom på bloggen, men det funkar inte så bra. Därför har vi en bilddagbok också. Titta under länkar så hittar ni den där under e2w´foton. Den börjar i maj 2008

Magnolia

Hittade en magnolia som blommade i en park i Shanghai igår.


Indien

Hade jag tänkt åka till, men nu blev det inte så. Jerry åkte själv idag på leverantörsbesöksresa och är borta 16 dagar. Där är soligt och varmt, hade inte varit så dumt. Efter 3 dagar i förra veckan med temperatur 20-26 grader, är det istället 10 och regnigt idag.

Varför inte Indien? Jag kom till Kina strax innan kinesiska nyåret, behövde lite myndighetspapper till förnyelse av mitt visum och båda skulle ha visum till Indien. Nyåret här är som jul o nyår i Sverige, fast värre....... Semester=stängt............ Problem, problem och problem. Skynda på posten och ambassader är inte lätt, men det blev så snabbt som det bara gick. Jerrys pass kom igår kväll, så han är nu i luften. Mitt pass befinner sig också i luften mellan Sverige och Kina, men utan mitt sällskap. Så mitt Indienbesök får bli en annan gång

Shanghaibesök

I helgen tog vi oss en runda till Jenny och Mikael i Shanghai. Anlände med tåget och sen tunnelbana hem till dom, där Mikael mötte oss. Dom har flyttat och dit hittade vi inte. Det var nära och bra, bara runt hörnet. Där blev det fika med hembakt sockerkaka, otroligt gott. Något som vi inte avnjuter så ofta, eftersom vi inte har ugn. Sen tog vi oss till ett elektronikkvarter, där det skulle kollas på högtalare. På kvällen blev det indisk mat inom gångavstånd. Vi fick vänta 10 min, för det var fullt. På andra sidan gatan fanns en DVD shop och en italiensk matshop. Killarna gick in i första och tjejerna i den andra. Alla kom ut med varsin kasse. Undrar ni om maten var god? Den var supergod. Sen blev det promenad hem via Marriott, där vi gjorde ett besök i baren. Det gick inte beställa kaffe, utan det fanns endast champagne och cocktails. Så det var bara att offra sig till en underbart god Pinacolada. Söndagen åkte vi till Pearl City och hämtade lite smycken jag beställt. Längre bort på samma gata finns en Cityshopper, en affär som har importvaror från hela världen. Mest från Europa och Amerika. Det blev även varsin kasse därifrån. Har tackade vi för oss och tog en taxi till stationen. Uppackning och sen vidare för middag med Eugenie och Ad innan Indienresan.

Blomsterprakt

Tulpaner, cyklamer, ringblommor m.m. Idag var det ännu varmare än i går. Jackan var med, men den hängde på armen hela tiden.




Måste göra er alla avundsjuka

Efter att ha varit runt 14-15 grader några dagar, är det idag 21 grader. Ska bli varmare till helgen, är det inte underbart. Har idag tillsammans med Eugenie, gått till hotell Shangri-La som ligger precis vid sjön. Där blev det lunch på terassen tillsammans med hennes man Ad. Kortärmat hade varit lagom om man nu hade haft det på sig, otur för mig, det hade jag inte. Det var så underbart ute på terassen så det blev kaffe också innan vi gick hem vid 4.


Ingen snö i år

 Helgen har varit varm, runt 15 grader och sol som höjde tempen lite till. Så våren kommer tidigt i år. Förra året vid den här tiden var det snö och några minus.



I helgen var det go-kart race, det finns en nybyggd bana på våning 7 i en bilhall i norra delen av stan.  Det var svenskt/norskt/danskt möte. Självklart var det tävling hela tiden, men bilarna var väldigt ojämna i kvaliten. Så bästa bilen första halvtimmen, var sämst sista halvtimmen. Men vad gör det, Sverige vann. Killarna körde i en timma och otränade som dom är, har dom duktig träningsverk nu. Senare på kvällen träffades vi på Teppanyaki där vi drack och åt gott.


Mannen på väggen

Det går att se mycket från fönstret. Här är mittemot vårt hus



Det fattades lite tegel på ett ställe som han skulle laga





Han hade i alla fall säkerhetssele


Promenad

Helgen bjöd på strålande väder, det var runt 14 grader varmt. Vi tog bilen till Longjing teby. Parkerade och gick runt där på em.





Teodling



Kineserna spelar kort och dricker te

Gran





Pryder ingången till Ferraributiken

RSS 2.0