Midsommar

Igår hämtade jag en trött man på Värnamo station, tar en hel del timmar från dörr till dörr. John Blund kom tidigt för honom och dessvärre blir det lika tidigt på morgonen. Halv 6 undrade han om jag skulle sova längre. Han tyckte det var dags att gå upp, för honom var det lunchtid. 

Själv har jag varit hemma 1 vecka på semester. Känns som jag campat, men utan tält. Sovit på luftmadrass, i bilen och bäddsoffa. När det äntligen blev riktig säng, var det så kallt så det kunde vatt tält.

Idag är det midsommarafton och det firas med sill, potatis, nubbe och allt det andra som är gott till. Känns underbart att gå in i en affär och välja vad jag vill ha, inte det som finns. Fira och må väl , vi hoppas på bättre väder

Inte en dag för tidigt


 Äntligen är det slut med gratis plastpåsar i affären. Enligt tidningen förbrukades det minst 1,3 miljarder kassar om dagen. 1 juni togs det bort. Plastpåsarna var så dåliga så köpte man nått tungt, fick man alltid det i dubbla kassar. Men jag har miljötänkt länge och har en dra-maten från IKEA.


Hjälpmedelscentralen

Jag tycker människorna här borta många gånger är fantastiska på att finna lösningar på det mesta, mycket av det skulle vi tycka va omöjligt.  " Det går inte"  verkar inte finnas i deras språk. Varje dag möter du dom 3 hjuliga transportcyklarna med alla möjliga olika sorters lass. På bilden ett lass rullstolar, bäddmadrasser, spånskivor, flyttlass, kartonger, hela familjen m.m listan kan göras lång


Småländsk träff

Carina och jag har träffats tidigare och nu passade vi på att äta Thaimat tillsammans med gubbarna också, innan vi alla försvinner till Sverige över sommaren. Fördelen med att va några stycken är att det går att beställa in fler rätter som man kan smaka på. Carinas gubbe Jan är inte rädd av sig, han har skaffat körkort o bil här. Även om dom flesta kör som man inte ska göra, tycker han att det funkar bra. Värst är dom som kör mot rött, tyckte han. Jan hade varit i Shanghai under dagen och skulle tanka när han åkte hem, första macken hade ingen bensin, inte nästa heller, men på tredje hade han tur. Tydligen är det så att inköpspriset för macken nästan är lika med försäljningspriset till kunden. Därför har inte macken råd att ha ett lager.


Golf / Tjej weekend


Den här helgen var det för 3:dje året  golfmästerskap. I Hangzhou denna gången, eller rättere sagt en golfbana som ligger mellan Hangzhou och Shanghai, men närmare Hangzhou . Ett 20 tal glada killar boende i Hangzhou och Shanghai med olika nationaliteter, mest danskar ( några halv- och helgalna) , men några svenskar, finnar o en engelsman var det. Tjejerna hade eget program. Lördagen sken solen ocg det var 25 grader, så det gällde att smörja in sig för grabbarna om dom inte ville se ut som en nykokta kräftor. Självklart missade nån det och var som ett stoppljus på lördagskvällen.  På kvällen åt vi alla indisk buffe, det va jättegott, men en del rätter var för kryddiga tyckte en del. Lite priser delades också ut till den som var närmast flaggan, längsta drivern m.m.  Efter middan gick några hem till sängen, några gick vidare till Jz club och fortsatte kvällen o natten. Vi tog oss hem nått så når i vettig tid, det var ju en tidig dag i morron med. Fast några hann knappt till sängen förns det var dags att stiga upp igen =))  En kom inte med bussen på söndagsmornen, så han satte sig i en taxi till golfbanan. Men när han kom dit var det fel golfbana på andra sidan stan. In i taxin igen, så istället för 1,5 timmes resa blev det nästan dubbla. Han hann precis till sista bollen.


Tjejerna då, vad gjorde vi? Vi var 4 som skulle tillbringa dagarna tillsammans. 3 från Shanghai och jag. Lördagen startade dom andra med brunch, sen var det mest shopping på programmet. Vi träffades sen vid en klädaffär som en fru till en av dom inte galna danskarna har öppnat. En runda på Silk Street, vidare till en marknad där det går att hitta allt du behöver eller inte behöver. Det är snabba beslut som gäller, nästa gång kanske det inte finns eller så hittar man inte tillbaka till samma ställe. Det blev en sen lunch vid West Lake och sen en promenad utmed sjön till kaffe på Starbucks.


                
           Catherine, Anneli, Mai, Gong

På söndagen fick vi låna bil o chaufför av en av killarna. Då hade en av Shanghai tjejerna byts ut mot Jayne från Hangzhou. Vi åkte till en teby och tittade på teodlingar och drack inte te utan vi tog lunch istället, Lunchen bestod av ca 15 olika rätter, allt möjligt var det, en del hade jag sett innan men det mesta var nytt. Några exempel röd bönsoppa, jellyfish (manet), fisk, pumpa, räkor, anka, kokt bambu med kyckling o skinka, bönor, andra grönsaker jag inte vet vad det är och mycket mer.  Trodde jag provade den kinesiska tofun, men det visade sig vara gåslever. Ibland är det bra o inte veta vad man stoppar i munnen, för då hade det aldrig kommit dit =I


                            

Longjing teavillage terassodling             tebladskontroll

RSS 2.0