Klarblå himmel

var det halv 7 idag när jag böjde på nacken o tittade ut genom fönstret från sängen. Men som det brukar va så är det en hel del moln på himmelen några timmar senare. Det verkar va hopp om lite värme nu enligt vädret. Tycker det är en aning kallt när fleecetröjan måste på. I Hangzhou har det varit regnperiod i 6 veckor, skurar varje dag, fuktigt och 30 grader, solen klarar inte att tränga igenom locket av luftföroreningar.

Vi har förmånen att kunna bo i mina föräldrars hus och även i deras stuga, så hittills har vi växelbott med dom. Vi bodde även i huset vid jul, på mitt gamla flickrum, andra tapeter, inte samma säng, men det kändes som 23 år försvann. Längesen sist. 



I stugan tillbringade vi en regnig, kall och otroligt blåsig midsommar. Kändes väldigt svenskt.

Jerry jobbar, jag jobbar som vikarie på Mariagården i några veckor nu, dag+natt. Är jätteroligt att komma tillbaka och träffa alla. Blir lite trött i fötterna, är inte van vid det längre. Annars är jag "lyxhustru" och nöjd med tillvaron.  Fast diska, handla tvätta, stryka, laga mat m.m ingår i min lyxtillvaro. Det här är inte lika enkelt som det låter. Jo, diska är det. Tvätta gör vi i en tvättmaskin med kallt vatten, handla kan innebära 30 min enkel resa för ett paket smörgåsmargarin (kan va slut också), annars är det att köpa det som syns på utsidan vad det är, stryka vid en strykbräda som är i lårhöjd, gasspis med 2 plattor kräver fantasi eller så tar man det säkra, ingen ugn. Bara att acceptera och göra det bästa av det, finns alltid lösningar på allt.

RSS 2.0