KK

Ännu en nybörjare på vägen blev det igår. Jerry tog körkort, nybörjare i alla fall här borta. Eftersom han har körkort tidigare, behövdes det bara skrivas teori. Samma trafikregler gäller här som i Sverige, men det är lite si o så hur man praktiserar dom. Tycker det är kaos på vägen, men på nått sätt är blir den organiserad, eftersom nästan alla gör likadant.



Tydligen är det så att 45% av dom som har körkort i Hangzhou, har tagit det senaste året. Nästan hälften av dom som finns på vägen är nybörjare. Kanske en av orsakerna varför nästan varenda bil har bucklor och skrapmärken.

En plats i solen/stolen


Från smått till stort

På porslinsmarknaden gick det köpa porslin i alla möjliga storlekar, urnor i människohöjd, bord och stolar , jättetekanna m.m.








Varmt

I två dagar har det varit 20 grader varmt, solen sken och det var helt underbart. Men till helgen blir det kallare igen.



Utsikt från vår balkong



Det här ser vi från sovrummet

Glömde nyckeln

 Tog cykeln till vår Supermarket 10 min från oss för att handla. Ställde den där alla andra parkerar. In o handlar, 2 tunga kassar. Tur jag tog cykeln.  Kommer ut och går mot min neongröna cykel, ser den inte bland alla dom andra . Går fram o tillbaka och inser då att nån  j¤&!# a  människa i denna staden precis snott min cykel.

Det sägs att innan man är riktig cykelägare i Kina, måste man ha blivit av med minst en eller två cyklar. Trodde inte jag skulle va en av dom


Scandinavian Christmas Party

I lördags var det återigen dags för julfest, fjärde eller femte gången. Veteranerna här kom inte ihåg vilket det var. Svenskar, danskar och norskar är majoritet, det var också folk från Canada, Belgien, USA, Kina. Mingel med glögg och pepparkakor.





Sen var det dags för dansk julefrukost. Några sorters sill, gravad o rökt lax, leverpastej, friterad fisk med dansk remouladesås, potatissallad, köttbullar och sist kom det som danskarna väntade på, den efterlängtade fläskesteken med rödkål. Efterrätten var ris ala malta med mandel i. Allt var otroligt gott. Ägaren/kocken till puben vi höll till på, är från Taiwan, bott i danmark ca 20 år och duktig på mat.





Det  var lite svenskt till maten, O.P Andersson


Tygparadis

Var i Shanghai förra veckan och köpte en ny omgång smycken som nu är på väg hem till Lisa. Det tar sin tid innan det kommer fram, 1 1/2 vecka. En hel del nyheter blev det också i leveransen, mer kommer med hem till jul. Söndagen 21 december blir det försäljning där på em.

På samma gata finns också en lapptäcksbutik som jag inte har hunnit besöka innan. Visste vilken dörr in jag skulle ta och sen hissen till 3:dje våning. Hade aldrig hittat den själv. Blev verkligen överraskad, det var många hyllmeter tyg att välja på, många japanska. Det fanns många uppsydda väskmodeller i japanska tyger, speciellt en ryggsäck. Ett färdigt kit med mönster, tyg och allt annat i. Det blev julklapp till mig själv :)   Beskrivningen är på kinesiska, så den behöver jag inte ens plocka upp.




Här är det japanska tyger och modeller som är populärt.




Här syns några som går kurs. Här köper man ett kurspaket och kommer till affären när man själv vill. Kursledaren finns alltid i butiken. Synd att det tar sån tid hit, 3 timmar. Annars hade jag varit en av kursdeltagarna, även om det är handsömnad som gäller. Tänk känslan att få vara omgiven av så många fantastiska tyger.

1 :sta Advent

Igår var vi på adventsfest hos ett annat svenskt par här, Torbjörn och Gunnel. Vi var nog 40 pers, många nya människor för oss, och mycket trevligt. Som traditionen är började vi med glögg och pepparkakor, fortsatte med köttbullar, sill, lax, jansson + lite till smått och gott. Några kommer vi att träffa nästa lördag också, då är det Skandinavisk julfest här


RSS 2.0