Från Råtta till Oxe

Nu var det dags igen för det kinesiska nyåret, även i år har vi första parkett från sovrumsfönstret. Raketerna detonerar i samma höjd som fönstret. Så från klockan 20- 04 i natt var det ljusshow. Ja, visst är det vackert.


I en annan del av Hangzhou som vi inte besökt innan





På andra sidan statyn rinner floden



Premiärtur


I helgen var det dags för premiärtur med färskt körkort. Vi åkte bl.a. till Decathlon, ett sportvaruhus som ligger ca 30-45 min körning från oss. Inga problem att ta sig dit, men komma därifrån var inte lika lätt. Alla skulle köra samtidigt åt alla håll i en 3 vägkorsning, full kaos, ingen ville lämna företräde. Vadå högerregel!. Alla skulle fram, tror det tog oss 45 min att komma ur korsningen. Då hade både Jerry och kineser varit ute och dirigerat trafiken så det gick att ta sig därifrån. Problemet i det här fallet var att körfältet rakt fram hade tagits över av mötande trafik. Sen körde han självklart fel i en annan korsning och vi kom till en helt för oss ny del av Hangzhou, ett väldigt fint område. Jag vet bara inte var det finns på kartan, haha som det kan bli. Men vi hittade hem innan mörkret kom som tur var.



Det gäller att ha tålamod och inte hetsa upp sig



Alla bilarna som kommer emot oss, är i fel körfält


Ovan molnen igen

Resan tillbaka gick bra, landade en halvtimme tidigare i Shanghai än beräknat. Det var halvtomma plan både från Göteborg och Helsingfors. Brukar alltid kunna sova några timmar på planet, men det var inte lätt den här gången. Dels är det fel tid att sova (kl. 19 svensk tid),  det var ett barn som skrek nästan hela tiden och sen var det den där spännande boken Ulla inte ville ha som höll mig sysselsatt. Jerry och Liu hämtade mig på flygplatsen och sen besökte Jerry leverantörer i Shanghai. Då kunde jag och Liu passa på att sova en stund i bilen, han fram och jag bak.


Våffelbak

Sista kvällen slog Rebecca och jag på stort. Vi bakade våfflor som är så gott. Fram med det 48 år gamla järnet och det behövdes smörjas en hel. Sist Rebecca använde det, fastnade det rejält. Det gjorde det i början med för oss, både uppe och nere. Våfflorna fick skrapas loss med gaffeln. Så det fick bli ganska feta våfflor idag, men nästa gång funkar det nog bättre.

10 grader varmt i några dagar

Fick ett SMS från Hangzhou idag på morgonen innan jag stigit upp. Där var det ca 10 grader varmt även idag, men det skulle bli lite kallare till helgen. Typiskt, lagom till min ankomst. Skickade tllbaka det som dom sa på väderleksrapporten igår, några minus, kanske snö. Fick då tillbaka "Konstigt, i Anderstorp hade dom plus och 5 cm snö".........bara pallra sig upp och kolla ut, visst var det samma här.

Väder

Fick en direktrapport från Shanghai i natt. Samma väder här som där. Molnigt och 5+

Vinter

Tiden går fort, plötsligt har det gått 3 veckor. Dags för Jerry att åka tillbaka till vårt hem i Kina. Sitter just nu på planet dit. Landar i Shanghai 08.30 Kinatid. Då är klockan 01.30 Sverigetid. Jag stannar ytterligare 1 1/2 vecka. För tillfället sitter jag i soffan hos Rebecca, men snart blir det vågrätt läge på samma ställe.Vi skulle lägga oss tidigt hade vi bestämt, men tiden rann iväg. Plötsligt var det ny dag.

 Natten som var la Jerry beslag på soffan och jag fick ta den uppblåsbara madrassen som innehåller flera kvadratmeter kall luft. Inte en chans att det går att värma upp luften i den.


RSS 2.0