The Peak

Världens vackraste vy över en storstad?

Victoria Peak (traditionell kinesiska: 太平山, eller tidigare-扯旗 山) är ett berg i Hong Kong. Berget är även känt som Mount Austin och lokalt som The Peak. Victoria Peak är beläget i den västra halvan av Hong Kong Island. Med en höjd av 552 meter (1811 fot) är det det högsta berget på ön.

Med cirka sju miljoner besökare varje år, är Victoria Peak en stor turistattraktion i Hongkong. Den erbjuder en helt makalös utsikt över staden med dess skyskrapor och hamnar.

Det stora antalet besökare har lett till byggandet av två stycken köpcentra på toppen, nämligen Peak Tower och Peak Galleria, som båda ligger intill varandra.

The Peak Tower innefattar den övre stationen av Peak Tram, spårvagnen som tar passagerare upp från Hong Kongs centrala distrikt. Peak Galleria innefattar busstationen som används av Hongkongs bussar och av de gröna minibussarna på The Peak. Victoria Peak är också tillgänglig med taxi och egen bil via Peak Road, samt till fots genom att vandra uppför den branta Old Peak Road från Zoological Botanical Gardens. Inne i Peak Tower finns affärer, restauranger, ett vax museum, plus ett observatoriedäck. 

 



Upp till peaken kan man antingen gå eller åka spårvagn. Som ni ser valde vi spårvagnen. Den går 1 gång i kvarten och det lutar ganska bra på vissa ställen. Nästan 45 grader. 

                   

Det första som möter en är souvenirshoppen, den måste man gå igenom för att komma ut. När man har letat sig ut genom shoppen, möts man av en fantastiskt utsikt.



Hongkong från utsiktsplatsen






              


På väg ner fick vi möte med spårvagnen som var på väg upp


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0