Panmen Port och trädgård


Suzhou är med på Unescos världsarvslista för alla sina fina trädgårdar. Dom var privata, så det var bara några få som kunde njuta av all prakt. Trädgårdarna anlades som platser för stilla stunder, meditation och eftertanke. Idag är det nästan det motsatta, fullt med turister överallt.




Här finns en befästningsvall och delar av ringmuren finns också kvar. Så det blev en promenad på muren. Här gick det att gå in bakom vattenfallet och vi gick ut på andra sidan. Fast J-Å filmade och såg inte var vi andra tog vägen, så han provade några vägar ut innan han kom samma som vi. Vi undrade så klart, vad blev han av.



Kinesisk opera var det på ett ställe. Sen blev det inga mer bilder, för batteriet var slut.



Nu var vi så trötta så vi tog vår guide, buss och chaufför på en liten bilburen sightseing till järnvägsstationen. Där hade vi en stund på oss till tåget skulle gå. Köpte oss kaffe och en kaka och sen satt vi där och vilade och tittade på folk. En järnvägsstation i Kina är en plats där folk kommer och går, men inte på samma sätt som i Sverige. Det är så mycket folk i rörelse hela tiden, cyklar, mopeder, cykelrickshor, taxi, bilar, bussar och tåg som lämnar o hämtar hela tiden. Alla som sitter och väntar på tåg, J-Å pratade med några tjejer som undrade var vi var ifrån, sen var det dags för fotografering innan dom skulle med sitt tåg, jag hade en granne som berättade en massa, fattade inte så mycket, men vad gör det. Vi hade en trevlig intressant och bra dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0