Efter regn kommer solsken





Efter polisbesöket förra veckan har det nu ansökts om tillstånd att få segla i West Lake. Båtarna måste va miljövänliga, så dom inte skadar miljön i sjön. Det är inget problem, så förhoppningsvis kommer det ett tillstånd snart.

Istället för West Lake blev det ut till ett hotell Sofitel Xanadu, där det finns en damm.  Ligger en timmes resa härifrån i ett nytt område som växer upp på andra sidan bron. Det var lätt regn när vi startade denna resan till Sofitel som vi hade en karta till, karta o karta. Några stora gator fanns med, så resten fick gissas. När vi passerade hotell Sofitel inne i stan höll Ad lite för mycket till vänster vid grönljus. Stopptecken från polisen direkt ( står alltid poliser i alla större korsningar), bara att köra in till sidan, även bilen bakom. Polisen tog sig en rejäl titt på oss alla i bilen, sen bad han Ad gå ur bilen, informerades om att han hade kört fel,  - OK , mei wenti,sa han. Inga böter för honom, men kinesen bakom fick.
När vi körde över bron började det regna lite mer, uruselt segelväder, men det kan ändras fort. Det gjorde det, efter ytterligare en halvtimmes kryssande runt med avstängda gator, Usvängar hit o dit så lyckades vi komma på rätt väg och då började det ösregna. Det regnade så häftigt så det till o med rann in i bilen. Äntligen hittade vi en skylt med Sofitel Xanadu, sväng höger. Vi körde o körde, inget hotell. Vände och kollade noga efter skyltar, frågade oss fram, ringde hotellet. Vände igen och äntligen hittade vi hotellet. Vi pratade med Anthony som jobbar på hotellet att det inte var lätt att hitta dit, han höll med.
Föreslog ny vägbeskrivning :   -kör till världens ände, när du är där, fortsätt lite till, så ligger det runt hörnet.
Vi började med lunch eftersom det fortfarande regnade en hel del. Träffade nya seglare, Enriqe och Olga med barn från USA. Efter regn kommer solsken, det stämde verkligen. Det blev underbart väder på em. Det är en fantastisk utsikt från hotellet. Känns som att storstan är långt borta




Klostret på höjden blev vi rekommenderade att besöka. Får bli nästa gång



En av båtarna lyckades kryssa in emellan husen. Här är räddaren, ingen ville bada frivilligt.





Det fanns 20 svarta svanar och en massa andra fåglar också, fullt med fisk bla karp i dammen. I trågen som står på flotten serveras maten till svanarna, alltid rikligt. Människorna matar svanarna, här matar svanarna fiskarna.








Vacker vy. Husen på andra sidan är endast investering. Ingen bor i dom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0