1 år

på dagen sen vi lämnade Sverige. Ett år går fort, alldeles för fort. Just nu lyssnar vi på Svensktoppen, så det känns inte så långt bort. Igår blev det Ring så spelar vi. Det går att lyssna på webbradio, inte alltid det funkar, men för tillfället är det kanon.

Vi har upplevt mycket i denna delen av världen som både är fantastiskt och inte lika fantastiskt. Otroliga klasskillnader, Ferrari i områdesgaraget och åsnekärror på landet. Fortfarande många kulturkrockar som vi stöter på, men dom är inte främmande längre. Nu en del av vardagen. Ett fenomen som uppstår när det ringer nån och bara kan kinesiska, antar det är telefonförsäljning. Man säger -English, please. Då börjar personen i andra änden av luren prata högre, nästan skriker, precis som om det gör att man förstår. 

Något som man aldrig vänjer sig vid, är dom taxichaufförer som kör som biltjuvar. Tutar nästan hela tiden, kör i mittfilen som inte finns, slalom i filkörning, kör om på insidan, kör mot rött  m.m.
Om nån undrar är trafikreglerna samma här som i Sverige. Nackdelen är att privatbilarna ökar med tusentals i veckan här, köerna ökar varje dag. Självklart köper kinesen sig en bil här, när man har råd med det. En otrolig frihet för dom, slippa åka cykel, elcykel, buss och taxi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0