Värmebölja

Här har det varit värmebölja sista veckan, ca 28 grader och ljumma kvällar o nätter. Sebbe öppnade fönstret för att som han trodde få in lite kall luft, men det var varmare ute än inne. Det blev a/c i stället. I Shanghai har det varit värmerekord för årstiden.


Sista veckan bjöd som sagt på strålande väder, nästan för varmt i storstan. Det gällde att ta det lugnt så att vi orkade med hela dagarna . Vi var hos Eugenie och fikade, sen blev det bussen in till stan och på vägen till den kinesiska restaurangen som vi skulle äta lunch på gick vi igenom en skomarknad som vi skulle tillbaka till senare. 3 kvinnor bland 100 skoaffärer behöver tid ;) efter lunchen blev det ett besök på Silk Street, en gata med affärer som säljer silkesprodukter. Jag gillar skyltdockorna här, dom måste va från 50 talet

                                

Stärkta med kaffe och glass gjorde vi kvinnor ett återbesök på skomarknaden, vi lyckades pruta till oss några par till ett vettigt pris. Sebbe och Jan-Åke tog istället en promenad till Grand Canal och vilade benen en stund.



Även här är 1 maj helgdag och Jerry var ledig. Det var över 25 grader, så vi gick en runda till botaniska trädgården som ligger ca 20 min från vår lgh. Där var det skugga bland träden och vi matade karpar som fanns i en damm. Dom var riktigt stora, feta och glupska, simmade runt med öppna munnar och bara väntade på att maten skulle hamna i gapet.


                           

På vägen ut hamnade vi mitt i en bröllopsby med vigsellokal och en runda med olika stationer som brudparen gick igenom. Vi såg nog 10 brudpar

            


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0