Canal Museum

Ännu en varm dag 17 grader kl. 9.00 och varmare blir det

Har varit på ännu ett kulturellt ställe, den här gången tillsammans med min granne Eugenie(holländska), Alice(fransyska) vi har träffats flera gånger innan. Den här gången var även Stephania(italienska), Sue(amerikanska)och Sues 3 barn med. Sues minsta barn, en flicka Sophie är adopterad från Kina, så familjen bestämde sig för att tillbringa ett år här för att se hur det är.

Grand Canal är världens längsta handgrävda kanal, går mellan Hangzhou- Beijing. Påbörjades för 2000 år sen, delar av den är fortfarande i bruk. Från Hangzhou kan man åka båt på kanalen till Suzhou, Kinas Venedig. Det kör fullt med pråmar här, bla med kol. Här var det full plum blossom.

                  


Bron över kanalen var full med försäljning, bla kunde man köpa söta popcorn( här användes inte salt) , jade och mycket annat. När vi gått över bron satt det en man där och vevade runt en gjutjärnstunna över glödande kol, det här var spännande, även för Sues stora pojkar Jack o Peter som är 11, 12 år. Hitills hade dom tyckt att museumet var tråkigt, all info var på kinesiska. När mannen vevat färdigt, öppnade han tunnan i en säck, det blev en rejäl smäll, ut kom popcorn. Häftigt tyckte alla, så vi tittade en gång till från början. Han gjorde också rispuffar av ris.

image55
image56


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0