Vårväder


Förra veckan var fantastisk, med sol o 10 grader. Tack o lov försvinner snön. Vi trodde vi skulle slippa snön denna vinter, men inte...... I lördags passade vi på att ta en riktig långpromenad, först kollade vi in gymmet som ligger strax bredvid, Jerry visade mig ett Starbucks som jag letat efter en gång, men på min karta fanns gatan inte med. Eftersom detta är ett av få ställen där det går att köpa kaffe som smakar kaffe stärkte vi oss med det innan vi tog en taxi till andra sidan stan för att kolla in några affärer där. Vadå taxi vi skulle ju ut o gå........okey......det tar minst 2 timmar dit med apostlahästarna. Efter ett snabbt besök i första affärer gick vi vidare mot nästa.....som var stängd......vi traskade vidare mot Silk Town, som är en gata med bara silkesprodukter. En mysig liten gata utan bilar. Vidare in till centrum. Vi strosade runt ett tag och njöt av solen. Sen blev det taxi hem, för vi var så trötta i benen efter 4-5 timmars promenad.


På söndagen gick vi till drivingrange ca 1 timme från vår lgh. Jerry tränade nån timme o jag njöt av solen. Det blev buss hem. Det har tagit ett tag att klura ut busslinjen för buss 81 som passerar vår gata. Lite hjälp fick vi av en engelsk gratistidning More Magazine som hade med några linjer, men inte vår, och även berättade hur man gör. På hållplatsen kan man läsa vilka bussar som stannar, pris, mellan vilka tider bussen går, det finns säkert tidtabell men det kommer bussar så ofta så det är bara att ställa sig och vänta. Vi ställde oss att vänta o efter 5 min kom en buss. Denna buss kostade 3 yuan p/p, betalar gör man framme vid chauffören i en stor plåtlåda, jämna pengar tack. Chauffören kör buss, hanterar inga pengar. Bussen var ganska full, så det blev ståplats för oss. Vi hann ta tag i handtagen i taket, sen var det full gas. Vägen går över West Lake med flera små broar o över varje bro blev det ett hopp o kill i magen.


More Magazine är en tidning som kommer ut varje månad, finns att hämta på matställen. Ger tips på evenemang, lite reportage, intervjuer, karta över centrum, sevärdheter, matställen, affärer, läkare, tandläkare m.m. Det som är bra är att adresserna finns på kinesiska i tidningen. Smidigt att visa i taxin. I den finns det mesta så man klarar sig.
















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0