Nyåret avslutat

Efter 15 dagars firande avslutades äntligen, ja äntligen säger vi, lite jobbigt har det varit, nyårsfirandet med 4 timmars oavbrutet smällande och fyrverkerier. För det har varit mer o mindre fyrverkeri och smällare under hela tiden med många timmars oavbrutet smällande och skjutande på båda sidor av huset. Här är det tårtor, en stor låda med 80-100 fyrverkeripjäser i, fantastiskt fina. 5 meter långa smatterband, inte enstaka utan massor. Jonas, en annan svensk meddelar att dom hade det värre, om man som dom bor på de lägre våningarna   Ekar bra mellan husen. Även denna kväll hade vi ett fantastiskt ljusspel utanför sovrumsfönstret. Det blir otroligt mycket skräp efter, men det sopas upp direkt. Har nu fått veta varför man smäller så mycket. Smällandet skrämmer bort dom onda andarna.


Försmak av våren fick vi i tors-lör förra veckan. Då var det 17 grader varmt, riktigt ljummet mot dagarna innan. Det sägs att våren kommer över en natt här, ena dan är det vinter, nästa vår. Men så var det inte nu, för i går var det 7grader igen och en riktigt kall vind. Jerry var och spelade golf på en bana han inte testat innan, det blåste jättekallt. En riktigt bra bana tyckte han, så dit blir det fler gånger men med bättre väder. Även lite billigare än andra banor i närheten, om nu kan kalla 700 kr för 18 hål billigt! Kolla in http://www.lakehillgolf.com/  Jag blev avsläppt i Leather City, ligger i en stad som heter Haining, ännu ett gigantställe med affärer, där det också var kallt, för dom flesta ställen här har ingen värme inomhus. I ett hus var det 3 våningar med bara skor ca 1000 affärer. I det största huset fanns det ca 1500 affärer med skinnjackor, pälsar, handskar och väskor. På bottenplan var det nästan bara väskor i minst 500 affärer. Som ni säkert förstår vet man till slut inte var man är, vart man ska och vart man vill.......till slut vill man bara ut.......Dom enda inköp som gjordes var gästinnetofflor till lgh=kalla golv, så nu slipper gästerna frostskadade fötter. Jerrys chaufför Liu körde och var med mig i affärerna, så toffelpriset var färdigprutat tack vare honom. Vi åt lunch på ett matställe med kinesisk meny, det fanns några bilder att peka på. Bla en biff som Liu tyckte passade mig, -Ok sa jag, eftersom jag inte kunde beställa själv. Vi hade inga grannar med mat på tallrikarna, annars hade jag kunnat kolla om dom åt nått som såg gott ut. Efter en stund kommer en köttbit och till det var det spagetti o köttfärssås. Smakade bra.


Vägen till och från golfbanan var verkligen ut på landet. Först åkte vi en bit på den nya motorvägen till Shanghai-Pudong, riktigt lite trafik på denna väg, dom flesta väljer den andra motorvägen. Efter ett tag svängde vi av och det blev landsväg. Vi åkte en lång sträcka utmed vallen som skiljer havet/floden från land, genom små byar och samhällen, bredvid grönsaksåkrarna där dom hackade åkern med handhacka, dom använde svedjebruk, vi mötte små lastbilar med 2 taktsmotor och en del var 3 hjuliga, vid ett stop stod det 2 mc med varsitt levande får på pakethållaren och mycket annat, inte alls så modernt som vi är vana vid.


Kommentarer
Postat av: Rebecca

Ja, jag väntar väl då, men i så fall får du ta och köpa en till mig. Vet inte om jag orkar vänta lite mer än två månader? Köp en snygg, en praktisk, kan leta upp en bild så kan du leta efter något liknande.
xoxo

2008-02-26 @ 20:45:31
URL: http://rebeccahultqvist.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0