Österns Paris

Nu är vi tillbaka i Hangzhou efter en  intensiv weekend i Shanghai "Österns Paris". Vi tog snabbtåget som tar 1 h och 1 kvart med en maxhastighet av ca 170 km. Snabb incheckning och sen promenad till The Bund, paradgatan utmed floden med byggnader sen kolonialtiden. Här hade vi en fantastisk utsikt över Pudong med alla sina berömda byggnader bla Pearl Tower. Här trängdes vi med turister från hela världen och alla försäljare. Pudong ligger på andra sidan floden och började bebyggas på 1990 talet och nu slåss skyskraporna med varandra. Härifrån leder Nanjing Donglu, Kinas livligaste affärsgata till People´s Square (Folkets Torg). Det sägs att det passerar ca 1 milj människor här varje dag och vi var några av dom. Det var ett enormt folkvimmel och en massa fantastiska neonbelysningar. Vidare mot copymarket. Här blev det en runda med försäljarnas mässande Watch, CD, DVD, Bags. Efter en stund här är man så trött så man letar efter utgången, så för oss blev det en taxi till hotellet och God natt.

               

Lördagen åkte vi till Pearl City, ett köpcentra med kinesiskt hantverk, konst, engelska böcker, kopiegrejer och 1 våning med bara pärlor och smycken. Där kan du själv designa dina smycken och dom tillverkar åt dig. Tillbaka till hotellet för lite vila och sen en kvällsrunda på stan igen.


Söndagen gick vi till Shanghai Urban Planning Exhibition Hall, som ligger på People´s Square. Där visas Shanghai i miniatyr, fotografier från förr och nu, utställningar m.m. Vi kunde också se och läsa om den kommande Världsutställningen 2010. På vägen dit hittade jag en utförsäljning av engelska böcker och det blev ett gäng som vi släpade runt på hela dagen. Under byggnaden finns ett Shanghai från 30 talet, med affärer och restauranger. En stad under torget.  Efter några timmar här åkte vi till en koreansk barbecue restaurang, där vi åt lunch med David, en kinesisk affärsbekant till Jerry. Här fick vi verkligen smaka allt möjligt och omöjligt för några. Sebbe och Jan-Åke var dom enda som klarade allt. Det vi andra inte fixade var ett kött som såg ut som gummi och enligt Sebbe fick det tuggas ett tag innan det slank ner. Men det mesta var gott.



                                    
Maskoten för världsutställningen



              
   
Smakprov från barbecuen. David berättade för servitrisen om vår familj, att vi är 3 generationer. Hon tyckte att Jan-Åke såg ut som en farfar, men Irja såg inte ut som en farmor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0