100%

kinesiskt idag. Ingen shopping eller importerad matkultur.


Dagen börjades med ett besök hos frissan för oss alla. Alla började med hårtvätt som görs sittande i en stol. En klick shampo i håret och en gnutta vatten, sen masseras det i ca 10 min, otroligt skönt. Urtvättning och Sebbe, Irja och Jan-Åke tog en klippning också, med föning som avslut. Rebecca och jag fönade håren. Det fantastiska är att det läggs inte i något hjälpmedel till föning, utan dom är duktiga att få till det utan det.

                    

Nu var vi hungriga så vi gick till Grandma´s kitchen, en kinesisk restaurang med bra bildmeny som man pekar på. Allt står på kinesiska och ingen kan engelska. När vi står i hissen blir jag osäker på vilken våning det är, har varit här med Eugenie och Alice och det var inte jag som tryckte på hissknappen den gången. Jan-Åke frågade en kines efter restaurangen genom att visa att man äter och han svarar på engelska att vi var rätt. Så går det när man tar för givet att ingen kan engelska. Vi beställde in flera olika rätter för att prova och det blev bra val. Ibland stämmer inte bilden i menyn med det som kommer på tallriken.

       

Fanns några timmar över till ett av dom mest fantastiska tempelområden som finns i Kina. Lingyin Temple är det enda i Kina som har ca 350 Buddhafigurer direkt uthuggna i bergen. Här finns den skrattande Buddhan som är en av dom mest kända. Vi klättrade upp o ner på ganska glatta stenar, Sebbe o Rebecca var som bergsgetter. Det finns flera tempelbyggnader med drakar, klockor och sluttande tak så dom onda andarna inte kan ta sig in. Inuti tempelbyggnaderna finns det fantastiska guldfärgade buddhafigurer 20 m höga. Utanför tänds det rökelse och man ber till Buddhan i alla 4 väderstrecken. Vi tog bussen hem, men måste byta 1 gång. Det var mitt i rusningstrafiken så alla bussar som kom var överfulla och inga lediga taxi. Det tog 50 min innan det kom en buss som det fanns plats i.

                      

Kommentarer
Postat av: maria

Hej kul att läsa hur ni har det därnere, tänker mycket på er. Ni ser ut att ha det alldeles förträffligt men pappa! måste du äta från mammas tallrik... Hon behöver lägga på hullet lite...=)
kram på er alla och ha det bäst
Maria

2008-04-26 @ 01:09:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0